WEDSTRIJD Pibo Tongeren - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 9  (1-5)

DATUM 28-01-2011  21:45

DOELPUNTEN 3’ 1-0 MULS Jorrit, 3’ 1-1 HUYUK Mustafa, 9’ 1-2 NEJJAR Youssef, 9’ 1-3 NEJJAR Youssef, 14’ 1-4 SALMY Nordin, 15’ 1-5 SALMY Nordin, 23’ 2-5 MULS Jorrit, 26’ 3-5 MULS Jorrit, 31’ 3-6 SALMY Nordin (10m), 32’ 3-7 SALMY Nordin (10m), 34’ 3-8 EL OUADI Issam, 39’ 3-9 ACHADOUD Omar

VERSLAG Beide ploegen beginnen voorzichtig aan de wedstrijd en in de 3’ is het bij de 2e aanval van Pibo raak, Muls langs rechts overhoeks, 1-0. De bal komt terug in het spel en Celtic prikt tegen met Huyuk in de rebound op een poging van Vescera, 1-1. Beide ploegen spelen leuk voetbal en gaandeweg neemt Celtic de match in handen en dit resulteert in de 9’ met 2 beauty’s van Nejjar tot 1-3. Detré mist voor open doel de aansluitings treffer en Salmy’s poging van ver belandt in de winkelhaak, 1-4. Als 5’ voor de rust Achadoud het overzicht behoudt en Salmy de 1-5 bedient aan de 2e paal lijkt de wedstrijd al gespeeld.

Na de rust komt een gedreven Celtic even prikken, maar heet is Muls die met 2 doelpunten animo in de wedstrijd brengt. Halfweg de tweede helft kan Pibo aansluiten, maar Detré treft de paal. Even later begaat hij een domme fout en door frustraties loopt Pibo tegen maar liefst 3 gele kaarten aan. Maar Celtic speelt beter en sneller en Pibo krijgt af te rekenen met de foutenlast. In de 31’ schiet hij de eerste 10m tegen de netten en is de wedstrijd over voor Pibo. Celtic domineert nu en Salmy prikt nog een 10m tegen de netten alvorens El Ouadi zijn kunnen toont en de 3-8 zeer knap afwerkt. Een minuutje voor tijd speelt Celtic nog een knappe actie uit de sloffen en zet Achadoud een puntje op de i voor zijn goede wedstrijd met een doelpunt 3-9.

Alweer een leuke partij in Tongeren met een matige leiding van de refs en net iets teveel kaarten. Door het eerder verrassende verlies van Meeuwen in eigen huis tegen Koersel klimt Celtic een plaatsje op in de ranking, nog steeds op één puntje van leider Zolder dat zwaar uithaalde in Eisden. Volgende week ontvangen we thuis Schoten, dit echter zonder de geschorste El Ouadi die gisteren tegen zijn 3e gele kaart opliep. Gisteren zette echter Semir Duric (ex-Kaya’s Beringen) zijn handtekening onder een overeenkomst met Celtic, zodat Teodori (kraakbeenletsel) rustig kan revalideren om zich klaar te stomen voor de finale van de competitie, hopende dat we dan nog meespelen voor de titel. Duric zou speelgerechtigd zijn voor de moeilijke verplaatsing in Beyne over 2 weken.